Cara Nak Buat Kek Batik Milo Lembut
Bukan itu saja lembut dan tak keras. Bahan A Resepi Kek Batik Lembut.
Resepi Kek Batik Lembut Lembut Macam Kek Saji My
Masukkan telur dan kacau sehingga semua sebati dengan adunan kek batik.
. Simpan dalam peti sejuk selama 1 jam sebelum dikeluarkan dan dipotong. Bagi yang berhajat nak buat resepi kek batik sedap dan lembut bolehlah follow resepi kek batik guna marjerin seperti di bawah ni. Percaya atau tidak anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.
Nak dapatkan hasil yang cantik pula ada tipnyaBayangkan makan sambil pejam mata tanda sungguh nikmat. Tapi nak sedap pilih seperti dalam pic ni jenama Morris. Resepi Kek Batik Melting versi Biskut Lembut macam kek.
Pasti ada yang bertanya resepi kek batik dan cara nak buat macamana supaya jadi lembut rangup dan gebu. Gaul sebati dan panaskan. Kek ini dibuat dengan mencampurkan biskut Marie yang dihancurkan dan digabungkan dengan sos coklat atau kastard cair yang dibuat dengan telur mentega atau marjerin susu pekat Milo dan serbuk coklat.
Jom kita tengok bahan-bahan membuat kek batik lembut special ni. Tambah air dan biarkan sekata. Cara buat kek batik milo Cara-Cara.
Kek Jantung Pisang Goreng Guna Kuali Pun Menjadi Elok. 2 sudu besar serbuk koko. 12 cawan serbuk koko.
1 sudu teh esen vanilla. Anda pasti boleh buat sendiri di rumah kerana cara-caranya tak susah mana pun dan yang paling best sedap sangat. Tapi harini nak share resepi kek batik saya dah olah paling simple cukup rasa tak keras sangat tak lembut sangat and nak potong pun senang.
Kalau anda rajin anda boleh susunkan biskut mengikut lapisan demi lapisan iaitu selapis biskut selapis lagi coklat dan ulang sehingga semua bahan habis. Kemudian apabila butter separa cair. 600g biskut Marie patahkan 200g butter 1 cawan milo 1 cawan susu pekat 12 cawan serbuk koko 12 cawan air masak 2 biji telur.
Resepi Kek Batik Lembut Lembut Macam Kek Kek Batik merupakan juadah pemanis mulut yang amat popular di Malaysia. Panaskan butter dengan api yang perlahan hingga cair masukkan susu pekat manis dan kacau hingga sebati. Cara Penyediaan Kek Batik Melting Lembut.
Cara pembuatannya tidaklah susah walaubagaimanapun ianya perlulah dihasilkan dengan cermat. 14 kg biskut marie yang berwarna coklat. Kek ini biasanya dihidangkan semasa musim perayaan seperti Aidilfitri.
Sedia Setengah cawan. Anda perlu cairkan buttercup terlebih dahulu sama ada dalam periuk atau kuali yang panas. Bahan Kek Batik.
Seorang pengguna laman sosial Facebook berkongsi step by step cara-cara buat kek batik lembut guna biskut marie dengan mudah. 600g biskut marie patah2kan 200g butter. Saya ni mmg hantu kek batik macam-macam resepi dah try.
80g serbuk milo 2 biji telur gred A kalau telur gred B letak 3 biji kalau gred C pecahkan je 4 biji 1 sudu teh esen vanila. 2Untuk tips elakkan bahan adunan hangit guna api kecil sahaja dan non stick pan ya. Rasanya penuh dengan coklat dicampur pula rasa lemak daripada biskut pastinya menimbulkan kombinasi yang amat menarik untuk dimakan.
Masukkan 200 gram. 200gm serbuk milo. Nak tahu cara membuat kek batik lembut tak lemau dan keras kematu boleh cuba resipi dan cara yang dikongsikan oleh Seroja Irdina ini.
Setiap orang mempunyai idea sendiri dan pembikinan kek batik lembut ini juga mudah sangat dan anda boleh olahkan mengikut resepi sendiri. 12 cawan air masak. Semasa membuat kek ini anda boleh menghancurkan biskut menjadi beberapa bahagian atau membiarkannya keseluruhan dan menyusunnya dengan baik.
Tengok pun dah terliur. Korang mesti teruja dengan nikmat Kek batik indulgence ni. Sis sendiri pun terasa nak cuba ikut cara yang dikongsikan kat resepi ni.
Sebab saya pernah wat yang takde letak air langsung fuhh payah nak potong sengal gigi makan sebab keras. Begini Resipi Cara Buatnya. Tak caya cube buat yang ni.
Sedia Secawan Milo. Video cara saya potong dan sy angkat kek dari loyang ada di fb saya. Masukkan perlahan-lahan serbuk milo dan serbuk koko kerana ia mudah untuk berketul.
Ok ni resepi sekali lagi saya share mana yang baru nak buat or terlepas post sebelum ni. Cara Buat Kek Batik Melting Biskut Lembut Macam Kek. Hancurkan biskut Marie 540g menjadi kepingan kecil.
1Biskut Marie tak kisah mana-mana jenama. 3Sementara adunan tersebut sejuk anda boleh buat. 2 biji telur gred A.
Kek batik merupakan sejenis kek pencuci mulut yang tidak perlu dibakar. Masukkan butter yang telah dicairkan dan susu pekat ke dalam periuk. Matikan api masukkan milo serbuk koko dan telur.
Bahan kek batik 600g bskt marie patah2kan 200g butter 1 cawan milo 1 cawan susu. Ada juga guna cheese atau marjerin seperti Planta dan dimasak dalam kuali saja. Pasti mereka suka dnegan rasa manis dan lembut kek batik Milo yang anda sediakan.
Cara penyediaan lapisan batik. 4 Bahan Bahan Resepi Mini Kek Batik Milo. 12 cawan susu pekat manis.
Bahan-bahan Kek batik biskut marie. Berikut adalah bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat kek batik. Resepi kek batik ini hanya memerlukan 4 bahan yang ringkas termasuklah serbuk Milo mudah untuk dihidangkan pada bila-bila masa.
Terpaksa tolak sbb byk lagi makanan lain nak buat. 200 gram biskut marie dipatah2 125 gram mentega. Cara-cara membuat kek batik 1.
Antara bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kek yang popular ini. Banyak versi yang muncul untuk buat kek batik tapi yang ini memang sesuai untuk mereka yang gemarkan kek kurang manis. Follow langkah yang dikongsi oleh Ariana Sofia Ahmad pasti hasilnya buat korang puas hati.
Sebenarnya mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Mini Kek Batik Milo ini tidak begitu sukar. Jika nak hasil kek batik cantik biskut lembut macam kek dan rasa mewah coklat boleh ikut resipi dan juga tip dikongsi oleh peniaga kek batik Tuan. Cucur Udang Lembut Gebu.
1 cawan susu pekat.
0 Response to "Cara Nak Buat Kek Batik Milo Lembut"
Post a Comment